Om någon annan bestämde över ditt liv

Du gillar tex. att sova länge på morgnarna, men någon har bestämt att du skall äta frukost klockan sex, för att det verkar vara en bra tid. Skulle du bli irriterad då?
Du har planerat att ta familjen ut på en picknick, men då tycker skolan att du skall föra barnen till skolan istället, för det verkar ju vara en sak som skolan har planerat in utan att meddela dig.
Tänk om någon skulle be dig planera varje dag i minsta detalj, mejla detta schema till dem och du inte skulle få avvika från den efter det.

Så är livet för oss, som behöver insatser för att få vardagen ihop. Det är jättebra att vi har avlastning, taxiservice och andra personer som hjälper oss, men de glömmer ibland vem servicen finns till för.
I somras var det svårt för vår familj att pussla ihop ledigheter eftersom våra arbetsgivare har synpunkter in i det sista när vi skall vara lediga. Jag måste meddela staden behovet av verksamhet för barnet under sommaren. Jag meddelade och så ändrade våra ledigheter några vändor till. Då fick jag sura samtal, som resulterade i att jag var tvungen att föra barnet till verksamheten fastän jag hade semester och ville vara med barnen. ”För personalen var redan bokad”.
Våra barn har svårt att vänta på taxi, så vi försöker pricka in rätt tid så bra som möjligt. Men det är inte alltid heller taxin som följer de instruktioner de gett oss, så taxin kan åka iväg utan barnen om de inte står vid vägskälet just i rätt stund. Finns vissa taxin som inte ens stannar. Så sedan får vi själva köra dem till skolan. Ifall jag hämtar barnen efter skolan, så får vi arga kommentarer då barnen inte stiger in i taxin (som för övrigt har andra barn som åker med, så den blir ju inte avbokad)
Vi har avlastning en gång i månaden. Jag hade glömt informera mannen i huset om vilket veckoslut det var i augusti, så han hade redan lovat barnen att vi skulle åka till torpet. Även då fick vi mycket skäll, för att vi inte hämtade barnen till avlastningen utan valde att umgås med dem.

Så hur skulle det kännas för dig, om någon hela tiden lade sig i ditt privatliv, lade schema och du skulle konstant få negativ kritik trots att du försöker pussla ihop allt enligt bästa förmåga?

670px-power_lines

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s