Jag vill ha sommarlov – NU! Tack så mycket

Våra barn mår bra av rutiner. Alla dagar skall helst rätt lika ut. Och de gillar skolan. Eller gillar och gillar, men de har kompisar där, de står ut med lektionerna och det går rätt hyfsat för dem.

Sommarloven kan vara rätt kaotiska i början, när alla rutiner plötsligt försvinner. Eller inte alla rutiner, de får fortfarande sin medicin på morgonen och kvällen, och maten serveras ungefär samma tider. Men de vet inte riktigt vad de skall göra av all denna lediga tid.

Ändå vill jag att det skall bli sommarlov. Helst igår. För jag orkar inte längre gå i tre klasser samtidigt. Jag är så trött på att få upp barnen på morgonen, få dem iväg till skolan (motvilja hos dem hör till rutinerna) och se till att de har allt de behöver med sig. Ännu mer trött är jag på läxorna som de kommer hem med. Jag är tvungen att sitta med två barn och se till att de blir gjorda. Dottern har dessutom reducerad mängd läxor, men redan den ena läxan kan ta länge att få henne att börja med. Sonen gör sina läxor sporadiskt med en påminnelse, men nu är han inne i en period då han vägrar.

Och allra tröttast är jag på proven. Äldsta kämpar med flera ämnen, och att läsa till prov kräver vår medverkan. Vi skall motivera, hittar på nya sätt att lära sig, förhöra många gånger, puffa på henne så hon verkligen läser etc. Ändå blir det ibland omtagningsprov och då går vi igenom alla steg om på nytt. Hennes usla arbetsminne gör det svårt att ta in informationen.

Jag är skoltrött, ge mig sommarlov.

Bild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s