DÅ OCH NU-Temaveckor i Annorlundalandet

Vi har beslutat oss för att göra lite tillbakablickar i våra liv. Det kan vara en liten utmaning, då de tyngsta tiderna nog bäddats i minnesförlustens dimma. Men vi vill gärna berätta om våra resor in i Diagnoslandet. Vi vill berätta hur olika våra barn är, även de med samma diagnos.

Svart topp med grönt tryck: Neurologisk mångfald !

(bilden lånad från npfbutiken.se)

Sedan kommer vi att avsluta med ett inlägg eller två om vilka tecken som finns, som kan indikera på NPF av olika slag. Vad märkte vi, vad märkte omgivningen. De kriterier som experterna talar om kommer vi att omvandla till konkreta exempel, för att belysa detta.

Vi vill helt enkelt ta er med oss in i våra liv, samtidigt som vi vill öka medvetenheten kring detta. Även bland dem som inte har det inom familjen. Så det sista inlägget hoppas vi att ni delar som aldrig förr, så alla får läsa detta. Kanske vi då kan slippa kommentarer som ”Men hen ser ju helt normal ut”, ”Så gör alla barn”, ”Det växer bort , alla mognar i olika takt”, ”Lite rutiner och disciplin så ordnar sig det nog”.

Dessa funktionshinder existerar, de är inte en produkt av vår fantasi. Funktionshindren har klara kriterier som man skall uppfylla för att få diagnos. Man skall genomföra många tester, intervjuer, fylla i blanketter, kanske bli videofilmad osv. Dessa diagnoser är:  ADHD, HFA, autism, asperger, dysfasi, ADD, Tourettes, dyslexi, dyskalkyli etc. Vi lever med dessa i våra liv. Detta är vår vardag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s