Minns du dagen då allt förändrades?

Jag har fått frågan, om jag minns dagen då livet förändrades. Då har det handlat om dagen när jag fick veta att min pojke har autism. Jag har vänligt berättat om den dagen, hur jag var i amningsbubbla med lillasyster. Hur jag var sjukt trött. Hur jag mest kände lättnad över att äntligen få bekräftat det jag misstänkt så länge. Att jag inte inbillade mig. Men egentligen är det inte den dagen då allt förändrades. Det var dagen när jag fick bekräftat.

 

De dagar mitt liv har förändrats är helt andra dagar. De flesta är positiva.  Det är dagen när jag började skolan. När jag lärde mig läsa. När jag läste Marilyn French för första gången. Dagen när jag flyttade hemmifrån. Dagen när jag tog mitt första positiva graviditetstest. Dagen när jag fick mitt första barn i famnen, Dagen när jag fick mitt andra barn i famnen. Sådana dagar. Det är också negativa dagar, som dagen då jag fick mitt hjärta krossat första gången. Dagen när jag hade sex mot min vilja första (och enda gången) Dagen då jag var tvungen att välja bort ett jobb för att ta hand om min familj.

 

Vad jag vill säga är att den dagen vi får veta vad det är som inte stämmer, det är en dag av bekräftelse. De dagar som förändrar livet, de är många fler, och de kommer hela tiden. De ska vi vårda och använda till att utvecklas och mogna.

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized av bridgewoman. Bokmärk permalänken.

Om bridgewoman

bridgewoman. För att jag är en kvinna som bygger broar. Att vara mamma till två barn, att jobba heltid, och samtidigt försöka vara kvinna och må bra, det kräver broar. Lägg till autism i ekvationen och du har en specialist på brobyggande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s