Alla borde få papper på sina styrkor

 

Nu är det tre år sedan han fick sin diagnos. Då var han 3 år, nu är han 6 år. I veckan som gick var jag och pappan på besök hos psykologen. En ny igen. Den tredje på tre år. Den första var väldigt bra, den andra, inte så bra, och den här…. Ja vi får se, hon var i alla fall väldigt påläst om vår son. Hon ställde en miljard frågor, som alla kändes relevanta. Vi svarade så gott vi kunde.  Några dagar senare åkte pappan tillbaka till henne, med sonen denna gång. Med i väskan fanns leksaker och målstege.  Psykologen hade valt uppgifter ur wisc testet som kunde bekräfta det vi berättat om sonens styrkor och svagheter. Han presterade bra, fick visa vad han kan och det han inte kan blev också tydligt. Efteråt fick han åka till leksaksaffären och köpa (nästan) vad han ville. Om ytterligare några dagar är det dags för återgivning. Då får vi på papper vad han är duktig på och vad han behöver träna på. Det är fantastiskt att få det så svart på vitt. Det borde egentligen alla barn och föräldrar få veta. 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized av bridgewoman. Bokmärk permalänken.

Om bridgewoman

bridgewoman. För att jag är en kvinna som bygger broar. Att vara mamma till två barn, att jobba heltid, och samtidigt försöka vara kvinna och må bra, det kräver broar. Lägg till autism i ekvationen och du har en specialist på brobyggande.

2 thoughts on “Alla borde få papper på sina styrkor

  1. Åh det låter ju fantastiskt. Annars är det ju lätt att bli skrämd eller ledsen när man får en lista som bara handlar om problem.

    • Ja, det är fantastiskt. Jag tror det handlar om vilken inställning man har, vilket fokus man väljer att ha. Jag tycker det är fantastiskt att få svart på vitt vad man är bra på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s