Drömmar får vänta

När jag var yngre hade jag en dröm. En dröm om att förändra världen. Jag utbildade mig och skaffade mig ett jobb där jag kunde göra just det. Sen kom livet ikapp, och för snart två år sedan var det ohållbart. Jag jobbade jämt, jag hade aldrig tid för något annat än jobb, vårdkontakter, träning av mitt autistiska barn. Jag orkade inte ens läsa för mitt andra barn på kvällarna utan hen fick somna framför tvn med vällingflaskan. Där och då bestämde jag mig för att sätta min hälsa och min familj framför jobbet och karriären, framför drömmen. Det var rätt beslut, ingen tvekan om den saken. Men så häromdagen, snubblade jag över mitt drömjobb. Och då menar jag inte bara ett jobb som skulle vara roligt och givande, och så, utan ett jobb där jag skulle få använda hela min kompetens, där jag skulle göra skillnad i livet för andra människor. Jag skulle älska det. MEN jag har fortfarande inte sökt det. Och jag vet inte om jag ska. För hur ska jag orka, hur ska jag hinna? Hur ska jag kunna göra detta samtidigt som allt annat.  Sorgen över drömmen som inte blev.  Fortfarande inget beslut taget…..

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized av bridgewoman. Bokmärk permalänken.

Om bridgewoman

bridgewoman. För att jag är en kvinna som bygger broar. Att vara mamma till två barn, att jobba heltid, och samtidigt försöka vara kvinna och må bra, det kräver broar. Lägg till autism i ekvationen och du har en specialist på brobyggande.

4 thoughts on “Drömmar får vänta

  1. Förstår dilemmat. Att inte växa blir ju tyvärr också ofta att krympa. Men man växer och utvecklas inte bara genom ett arbete. Tycker att jag lärt mig mycket mer av att vistas i den här världen än vad jag lärt mig under alla studieår och yrkesår. Kram! Det kommer en ny chans längre fram kanske?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s