Bloggkollektiv

Det var inte min ide från början, att vi skulle skapa ett bloggkollektiv, det var M som i stor frustration över ännu ett slagsmål med myndigheterna utropade att vi borde samla våra erfarenheter. Däremot har jag länge funderat över detta med en samlad plats för många olika föräldrars berättleser. Att det finns ett informationshål att fylla. Under första åren läste jag en bok om föräldrar till barn med autism födda från sent 70-tal till tidigt 90-tal. Det finns ju också ett antal självbiografiska böcker från Iris johansson till Gunilla Gerland men allt beskriver dåtid. Mycket känns igen men samtidigt har det ju hänt så enormt mycket sen dess att det bara är delvis relevant för oss och våra barn som lever i detta idag.imagesCA5FXRKG

I gruppen finns mammor som är födda och bor i och utanför Sverige, som har helt olika yrkesval och brett skilda åldrar. En del fick barn tidigt, andra sent. En del bor i storstad, andra i småstad eller på landet. Några har många barn, andra har ett. En del av våra barn är högbegåvade medan andra är på tidig utvecklingsnivå. Några har fått diagnos under förskoleåren medan andra betydligt senare. Bland våra barn är det yngsta född 2009 och det äldsta 1989.

Jag är enormt tacksam över att ha fått bli del av det här och jag hoppas att vår samlade erfarenhet kan hjälpa någon att hitta nya vägar och någon att känna igen sig i.

Nu kör vi tjejer!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s